Menu Sluiten

Mediaprofieltest

Ben je een digitale eekhoorn of eerder een wolf?

Ontdek je mediaprofiel. Ben jij een digitale eekhoorn of eerder een wolf?
Deze test van mediawijs laat zien hoe jij digitale media integreert in je leven. Op het einde van de test krijg je tips om vlotter met media om te gaan. 

Als jij graag jouw informatiegeletterdheid up te date wilt houden, dan is het zeker aan te raden om de website van mediawijs (www.mediawijs.be) en mediawijsheid (www.mediawijsheid.nl) regelmatig een bezoekje te brengen. Je vindt er allerlei nieuwe digitale trends op een heel begrijpelijke manier uitgelegd. 

Mediawijs is namelijk het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid van de Vlaamse overheid en Imec vzw. Het centrum houdt de pols met betrekking tot de meest recente ontwikkelingen, werkt samen met experts en speelt een actieve rol in de visie en beleidsontwikkeling over informatiegeletterdheid en mediawijsheid in België en Europa. In Nederland bestaat een gelijkaardig initiatief onder noemer mediawijsheid. 

Wist je dat bovendien een opleiding tot mediacoach kan volgen bij Mediawijs? Mediacoach is een opleiding voor professionelen die mediawijsheid en digitale media willen integreren in hun eigen sociale praktijk en organisatie. Als mediacoach ben je aanspreekpunt in je eigen werking rond mediawijsheid en de (pedagogische) inzet van (digitale) media. Ik volgde ik het jaartraject in 2018-2019 en ik leerde er heel veel bij! Een aanrader dus.