Menu Sluiten

Boek Mira Huypens als keynote spreker

 

In deze inspirerende keynote over Get A Grip, neem je mee aan de hand van een aantal boutades, een beetje stout en provocerend,
zoals Sjoukje Smedts, journalist bij o.m. Trends, het omschreef, waarbij ze meteen ook vermeldde dat ze wel houdt van dat tikkeltje kietelen.

En dat is net wat ik voor ogen heb in deze keynote: zowel jou als werknemer of als werkgever een beetje kietelen om te durven omdenken zodat de weg naar jobfulfilment voor iedereen mogelijk wordt.
 
Wil jij weten hoe volgend boutades de weg openen naar meer werkgeluk?
 
 • Niksen op het werk.
 • Ademhalingsoefeningen op het toilet.
 • Snuffeltijd met je collega’s.
 • Hohoho, wacht met die stap uit je comfortzone!
 • Wie kan er in mijn hoofd kijken?
 • Waarom de schoenmaker verder moet kijken zijn leest.
 • En weten dat dat he van een keer een bad te nemen geen hele week proper blijft.

Ik vertel het je graag!

Activeer je Nervus Vagus  op de werkvloer

Grip op veerkracht en werk

 

In deze inspiratiesessie vertelt Mira Huypens  waarom het zo nodig is om de baanbrekende polyvagaaltheorie van Stephen Porges naar de werkvloer te vertalen en legt ze uit wat de invloed van de Nervus Vagus is op goede werkprestaties en hoe ze bepalen welke bouwstenen van belang zijn voor een goed werkklimaat. 

Doelgroep

Loopbaancoaches, HR-professionals, leidinggevenden, coaches, werknemers en iedereen die werkgeluk belangrijk vindt.

Wat ken je na de lezing of het webinar

 • Mira zal teasen en inspireren en een aantal taboes die vandaag nog leven in heel bedrijven aankaarten. 
 • Zij zal aantonen waarom het zo belangrijk dat werknemers zelf tijdig hun loopbaan in handen nemen, waarom werken aan veerkracht op en tijdens het werk een must is, maar ook hoe je als organisatie een verschil kan maken door op de juiste manier jobfulfilment te ondersteunen. 

Data en Prijs 

 • Boek: ‘Get a grip’, Mira Huypens
 • Contacteer voor meer informatie

Didactische aanpak en leermateriaal

 • Webinar / inspiratiesessie op locatie 
 • Boek: ‘Get a grip’, Mira Huypens

Over Mira Huypens

 

In mijn job als coach, loopbaanbegeleider en trainer word ik dagelijks geconfronteerd met mensen die vastlopen in hun professionele situatie.
Ze kunnen de werkdruk niet meer aan, voelen zich onbegrepen en twijfelen aan het nut van wat ze doen. Ze zijn uitgeput na de zoveelste herstructurering en raken gedemotiveerd.
En alsof dat nog niet genoeg is, maken ze zich zorgen over hun toekomst.
Want een ding staat vast: ze zullen langer moeten werken in een werkomgeving die almaar meer gedigitaliseerd is, terwijl het water hen nu al aan de lippen staat.


Zelf maakte ik mij enkele jaren geleden ook zorgen over mijn toekomst. Ook ik had het gevoel dat ik mijn plekje kwijt was en stelde mij vragen over mijn toekomst in het bedrijf.
Als master in de toegepaste economie was ik in de financiële wereld gerold. Ik heb daar heel graag gewerkt, ontzettend veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt.
Maar op een bepaald moment was het op. Ik kwam in het ziekenhuis terecht met een longembolie en besefte dat ik niet meer terug wou. Ik wilde zelfstandige worden, dat wilde ik al lang.
Maar ik was al die jaren op zoek naar het gat in de markt en naar mijn passies. In het ziekenhuis besefte ik dat dat helemaal niet nodig was. Ik moest gewoon vertrouwen op mezelf. Het was nu of nooit.


Op dat moment was ik verantwoordelijk voor de interne mobiliteitsafdeling van een grote financiële instelling.
Werknemers die niet meer meekonden met de snelheid van het bedrijf of van wie de job wegviel zonder onmiddellijk een nieuwe job, passeerden via onze dienst.
Elke dag was ik getuige van wat het met een mens doet als die het gevoel heeft niet meer mee te kunnen, geen rol meer te hebben binnen het bedrijf die van betekenis is. 
Ik nodig je uit om naar het verhaal over Veerle of Laura te luisteren. Zij waren voor mij de trigger om mij te verdiepen in de relatie werk en de mentale en fysieke weerslag daarvan als het niet meer goed zit.

Ontdekken wat mensen precies drijft in hun keuzes, hun gedrag en hun leven, triggert mij. Na mijn ontslag gegeven te hebben, wou ik er meer over weten en besliste ik om opnieuw te gaan studeren en meer inzichten te verwerven in de menselijke psyche, sociale (werk)relaties, motivatie en de link tussen werk en privé. Ik behaalde een bachelor en een diploma in de psychotherapie.
Tijdens die studies bouwde ik mijn eigen zaak FulFil uit, waarmee ik nu medewerkers en organisaties help bij loopbaanvragen, werkstress, talentversterkend leiderschap, competentiemanagement en andere HR-uitdagingen.
Als trainer-coach help ik organisaties om talentversterkend te werken. Als spreker wil ik vooral inspireren.
Aan de hogeschool PXL in Hasselt vind je mij terug als lector human resources en maak ik deel uit van het docententeam van het postgraduaat ‘Digital Learning Architect’ waarin futureskills centraal staan.

En met dit boek wil ik nu ook aan jou tonen dat de toekomst een plek kan bieden aan iedereen en dat je die plek grotendeels zelf bepaalt.
In Get A Grip, leg ik je in vier stappen uit hoe je je professionele toekomst zelf in handen neemt in een vuca-wereld.
Het boek is zowel voor werknemers die zelf aan de slag willen om hun toekomstige loopbaan vorm te geven, maar ook voor de leidinggevenden en werkgevers die hun personeel willen aanmoedigen om daadwerkelijk met hun loopbaan aan de slag te gaan. 

Luister het verhaal over Veerle en Laura